Welkom

MFConsulting is het bedrijf van Monique Fischer. MFConsulting geeft onder meer trainingen en workshops in het onderwijs in het voeren van reflectiegesprekken met kinderen. Reflectie, als eerste stap richting meer coachend onderwijs, als belangrijke stap in elk leerproces en als vaardigheid om bijvoorbeeld te kunnen filosoferen met kinderen. Reflecteren is voor mij ook een basisvaardigheid die je als mens en of als leerkracht verder brengt. Het is voor de cultuur in en om de school zeer waardevol en daarom vind ik het belangrijk om daar aandacht aan te geven.

Als trainer heb ik al jaren lange ervaring in het verzorgen van vaardigheidstrainingen zowel op scholen als in het bedrijfsleven. Ik weet derhalve wat het betekent om een stap te maken in een nieuwe werkwijze. Het reflecteren met kinderen vraagt om een andere werkwijze van leerkrachten. Graag help ik hen om hierin een stap te zetten. Om dit te kunnen doen vinden we gezamenlijk een passende mix tussen training, zelfstudie, coaching, intervisie en leren in de praktijk.

Over mijn ideeën en mijn ervaringen heb ik op deze site een paar artikels geschreven. Daarnaast heb ik een boek geschreven. Bij een workshop ontvangt de school 2 exemplaren. Het boek is bestelbaar via deze site en via bol.com.

Interesse in begeleiding? vul een aanvraagformulier in, dan neem ik graag contact op.

Monique Fischer